Konference Veřejné zakázky 2013

Agenda

Program konference je rozdělen na dopolední a odpolední část. Při přípravě programu usilujeme o postihnutí širšího spektra faktorů a aspektů, které mají vliv na dosažení hodnoty za peníze u veřejných zakázek. Podrobný program bude k dispozici na webových stránkách konference po odsouhlasení harmonogramu příspěvků. Účastníky a zájemce (viz předregistrace) budeme o jeho zveřejnění informovat e-mailem.

Na konferenci NKÚ představí přístup ke kontrole hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti v rámci životního cyklu veřejné zakázky a přístup ke kontrole 3E u veřejných zakázek v oblasti programového financování. Zadavatelům tak budou představeny klíčové otázky kontroly 3E veřejných zakázek, na které se NKÚ zaměřuje.

Zástupci MMR poskytnou aktuální informace o vývoji veřejných zakázek v roce 2012 a dalším vývoji elektronizace zadávacího procesu s cílem jeho zefektivnění. Další z příspěvků MMR se zaměří na problematiku hodnoticích kritérií pro hodnocení nabídek uchazečů. Zástupce ÚOHS mimo jiné upozorní na časté chyby zadavatelů při využívání základního hodnoticího kritéria ekonomické výhodnosti.

Krajský úřad Karlovarského kraje otevře problematiku veřejných zakázek spolufinancovaných z prostředků fondů EU z pohledu příjemce dotací a Ministerstvo obrany se podělí o své zkušenosti se zadáváním veřejných zakázek nejen k zajištění běžného chodu resortu.

Právní expert Platformy pro transparentní veřejné zakázky se bude věnovat zkušenostem s implementací novely zákona o veřejných zakázkách a opatřením, které Platforma navrhuje pro zajištění nejlepší hodnoty za peníze. Další renomovaní odborníci z akademické a neziskové sféry se budou mj. věnovat principům 3E při konstrukci hodnoticího kritéria "ekonomická výhodnost", problematice víceprací a závislosti zadavatele na jediném dodavateli, vztahu obsahu a formy zákona o finanční kontrole a zákona o veřejných zakázkách se zaměřením na zadavatele na komunální úrovni.

Na konferenci mimo jiné vystoupí:

  • Mgr. Martin Čech, Ministerstvo pro místní rozvoj,
  • doc. Ing. Karel Kopp, CSc., Centrum of Excellence for Good Governance, o.s.,
  • Mgr. Michal Kožár, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže,
  • Ing. Petr Uhříček, Krajský úřad Karlovarského kraje,
  • doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D., Vysoká škola ekonomická,
  • PhDr. Ing. Jiří Skuhrovec, Centrum aplikované ekonomie, zIndex,
  • RNDr. Jiří Svoboda, Ministerstvo pro místní rozvoj,
  • Ing. Jan Vylita, Ministerstvo obrany,
  • JUDr. Daniel Weinhold, Platforma pro transparentní veřejné zakázky,
  • Mgr. Jiří Zmatlík, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

tisk stránky